Frømand modtager dusør for at redde selvmordstruet ned fra bro

En person ansat i Frømandskorpset er blevet belønnet af Sydøstjyllands Politi for at hjælpe en selvmordstruet person ned fra en motorvejsbro.

Motorvej E45. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydøstjyllands Politi har uddelt en dusør for heltemodig indsats til en frømand, efter han hjalp en selvmordstruet person.

Den ansatte i Frømandskorpset kom tilfældigt kørende i sin bil på motorvejen, da han så en mand stå på ydersiden af rækværket på en bro over motorvej E45 ved Skærup, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Frømanden mente, manden på broen måtte være selvmordstruet, så han svingede resolut ind i nødsporet, bremsede op og løb op på broen.

På vej op på broen ringede han til 112 og til Selvmordslinjen og fik vejledning. På broen fik han overtalt manden til at kravle ind på den anden side af rækværket, og herefter ydede han psykisk førstehjælp. Efterfølgende blev manden indlagt frivilligt på en psykiatrisk afdeling.

»Vi har uddelt en dusør for en handling, der var resolut, velovervejet og ekstraordinær. En handling, som formodentlig forhindrede et selvmord og at bilister på motorvejen blev udsat for fare. En sådan indsats kræver stort overblik, mod, og rigtig sund fornuft,« udtaler politidirektør i Sydøstjyllands Politi, Jørgen Abrahamsen.

I Danmark er der i gennemsnit næsten to selvmord om dagen ifølge Center for Selvmordsforskning. Det svarer til 1,1 procent af alle dødsfald. Derudover antages der at være omkring 6.500 selvmordsforsøg årligt.