Frivillige strømmer til nyoprettede asylcentre

Der er stor interesse for at arbejde som frivillig på mange af de nyoprettede asylcentre rundt omkring i landet. Eksperter tolker interessen som en politisk manifestation mod den måde politikerne debatterer flygtninge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange nyoprettede asylcentre oplever en stor interesse fra danskere, der ønsker at bidrage med frivilligt arbejde, skriver Kristeligt Dagblad.

Avisens rundringning til de operatører, der står for driften, viser, at centrene har masser af frivillige, der gerne vil lave kvindeklub, samtalecafé eller lære børn at cykle.

»Vi har åbnet en del nye centre i efteråret og for at være ærlig, så kommer de frivillige helt af sig selv. Vi bliver næsten væltet. Den bølge af velvilje er fantastisk for asylansøgerne at opleve,« siger Maria Blankensteiner, der er frivilligkonsulent i Røde Kors, som driver 25 centre i hele landet og har cirka 800 frivillige.

Lars Skov Henriksen, der er professor i sociologi og frivillighed ved Aalborg Universitet, påpeger, at frivilligheden og viljen til at gøre en indsats for andre trives generelt godt i Danmark i disse år.

Han vurderer, at der kan være en slags oprør i at gå hen og melde sig under fanerne på byens nye asylcenter, som en folkelig modstand mod den måde, politikerne taler om flygtninge på for tiden.