Fritidsbrandmand er tiltalt for 33 brandstiftelser

Nordjylland blev hærget af 33 brande sidste år. Nu viser det sig, at den tiltalte familiefar er deltidsbrandmand.

En 34-årig mand er tiltalt for 33 brande i 2016. Her er det et af de seneste brandsteder, et stråtægthus på Thistedvej i Fjerritslev, hvor en 87-årig kvinde måtte reddes ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det startede den 16. april 2016 med en brand i en masse halmballer i Skræm. Så den 1. september blev endnu 250 halmballer brændt af i samme område, derefter brændte et hedeområde, og nogle dage senere brændte endnu en ladebygning med halm.

Alle brande var på Fjerritslevegnen i Nordjylland.

Herefter begyndte der at opstrå brande i stråtækte huse, og i november 2016 måtte en 87-årig kvinde reddes ud af sit brændende hus af en slægtning. Hun havde været i livsfare under branden.

I november 2016 stod politiet med 23 uopklarede brande i Fjerritslevområdet og en meget utryg lokalbefolkning.

I et sommerhusområde blev der alene på en enkelt vej anmeldt fem brænde på seks måneder. En ejer af et nedbrændt sommerhus udtalte i den sammenhæng til Ekstra Bladet: »Nu er vores hus jo nedbrændt, så vi behøver ikke længere at være utrygge.«

Men i slutningen af 2016 pågreb politiet en mand, som blev sigtet for ikke blot 23 brande, men for 33 brande. Om to uger starter retssagen mod ham i Retten i Hjørring.

Ifølge anklageskriftet er den tiltalte en 34-årig familiefar fra lokalområdet. Han skulle derudover også have været deltidsbrandmand ved det lokale brandvæsen. Tilmed skulle han have været med til at slukke flere af de brande, han står tiltalt for at have antændt i 2016.

Ifølge anklageskriftet løber de materielle brandskader op i mere end 21 mio. kroner.

Anklageren i sagen, Kim Kristensen, har udtalt, at det skal undersøges, om der er grundlag for forvaringsdom til 34-årige familiefar. Hvis ikke, vil anklagemyndigheden forsøge at få den tiltalte idømt fire års fængsel.

Selv nægter han sig skyldig.