Frisørsalonen er Nadias »tredje barn«: »Jeg kan ikke tænke længere frem end en måned. Derefter har jeg ingen indtægter«

Frisør Nadia Ejo sælger lige nu ud af varelageret for at skabe omsætning i hendes nu lukkede frisørsalon.

Nadia Ejos frisørsalon onsdag formiddag. Den er tom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nadia Ejo plejer en onsdag som denne at klippe kunder i sin butik.

Men denne onsdag formiddag er som ingen andre, og derfor har hun ikke gang i saksen og ingen kunde i stolen.

Hendes salon ved Kultorvet i København er nemlig lukket, sådan som hun og alle andre frisører i Danmark tirsdag aften fik besked om at gøre af statsministeren.

I stedet for kunder har hun selskab af sin mand og sine to små børn i sin salon, hun omtaler som »mit tredje barn«, og sammen går de og pakker varer.

Varer til kunder, der har reageret på det nødråb, hun har sendt til dem på bl.a. sociale medier.

Et nødråb med en opfordring til at købe shampoo og hårplejeprodukter fra hendes varelager, så hun på den måde kan skabe en omsætning, nu hun ikke længere må klippe kunder.

Et nødråb, der i den grad er blevet hørt.

»Jeg har ikke det fulde overblik lige nu. Men jeg kommer til at melde udsolgt. Det er så flot,« siger hun.

Senere i dag kører hun og familien fra Valby så rundt med varer til kunderne rundt omkring i byen og afleverer dem ved døren. Ikke noget med hilse på og snakke.

På den måde håber hun at have likviditet nok til en måned. Men derefter ved hun ikke, hvad der kommer til at ske. Alle familiens penge er investeret i salonen ved Kultorvet, hendes mand er ledig, og der er to daginstitutionspladser og alt muligt andet at betale.

Nadia Ejo er vant til at klare sig selv, hun har orden i sagerne, og inden hun for ni måneder siden åbnede salonen på Kultorvet, havde hun haft egen salon andet sted i byen i seks år.

»Man føler sig enorm sårbar og blottet. Det er ikke nemt at bede om hjælp på den her måde. Jeg vil helst klare mig selv. Sådan har jeg altid været,« understreger hun.

Politikerne har min fulde opbakning

Men hun påskønner i den grad kundernes velvilje. Og hun påskønner den mail, hun har fået fra en nabo i ejendommen på Kultorvet med besked om, at han vil skrive til udlejeren og opfordre til, at hun får huslejenedsættelse.

»Det rører mig virkelig,« siger hun:

»Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske. Lige nu har jeg det sådan, at jeg ikke kan tænke længere frem end en måned. Derefter har jeg ingen indtægter.«

Hun tøver ikke med at kalde salonen »mit livsværk«.

»Men jeg har helt klart forståelse for situationen. De gør det så godt, politikerne, og de har min fulde opbakning,« siger hun.

Selv om hun som udgangspunkt vil klare sig selv, vil hun dog ikke sige nej til de håndsrækninger, som midlertidigt lukkede brancher som hendes kan se frem til.

Onsdag middag præsenterer regeringen en række tiltag, der skal være med til afbøde de store økonomiske konsekvenser, som coronalukningen har for bl.a. små, selvstændige erhvervsdrivende som Nadia Ejo.

»Selvfølgelig vil jeg gerne have hjælp. Men jeg har det også sådan, at det skal give mening. Hvis det bliver noget med at få refunderet indbetalt moms, så risikerer det at ende med at være det samme som at tisse i bukserne. Pengene skal jo bare betales senere,« fortæller hun.

Da hun så meldingen fra statsministeren på pressemødet tirsdag aften, kom den ikke som den store overraskelse.

»Jeg var godt klar over, at der ville ske noget. Mandag klippede jeg fra otte morgen til sen aften, og tirsdag stod jeg op klokken fire og klippede fra klokken seks,« fortæller hun:

»Men ja, jeg blev ked af det og frustreret, da jeg så det i TV i aftes.«