Frimærke-direktør dømt for at afpresse Bruun-Rasmussen

En tidligere direktør i Bruun-Rasmussen Kunstauktioner skal et år og ni måneder i fængsel, fastslår Østre Landsret torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Østre Landsret valgte torsdag at skærpe straffen for en tidligere frimærkedirektør i Bruun-Rasmussen Kunstauktioner.

Den tidligere direktør skal et år og ni måneder i fængsel for hvidvask af narkopenge og forsøg på afpresning, skriver bt.dk.

Han har svunget hammeren i nogle af de dyreste frimærkehandler i Danmark og plejet omgang med rige og kongelige. Men nu står det klart, at auktionslokalerne snart bliver skiftet ud med en fængselscelle.

Ifølge Ekstra Bladet skal den 56-årige forhenværende direktør et år og ni måneder i fængsel for hvidvask af 3,1 millioner kroner og for forsøg på at afpresse auktionshuset Bruun Rasmussen for 50.000 kr.

Den nu dømte mistede jobbet hos Bruun-Rasmussen, da byretten idømte ham otte måneders fængsel for narkohæleri. Nu er straffen blevet skærpet, og samtidig er han blevet dømt for at have forsøgt at afpresse sin direktør i Bruun-Rasmussen.

I to SMSer udgav den 56-årige sig angiveligt for at være en anden person med kendskab til sigtelserne mod ham. I beskederne skrev han, at hvis direktøren ville stille med 50.000 kroner, kunne han »holde historien fra forsiden«.

De 3,1 millioner hvidvaskede kroner stammede fra en hash-bagmand, der afsoner 10 års fængsel for indsmugling af ni tons hash fra Spanien. Hvidvasken foregik blandt andet ved, at bagmandens 36-årige kvindelige kæreste solgte en fiktiv frimærke-samling til den 56-årige.

De penge, hun fik for frimærkerne, var i virkeligheden kærestens hashpenge. For pengene købte hun en landejendom i Fuglebjerg. Den bliver nu konfiskeret og overdraget til staten.

I byretten lykkedes det kæresten at overbevise retten om, at hun havde fået en meget dyr frimærkesamling af en fyr, der hed Knud, som hun havde mødt på et værtshus i Roskilde. Den historie hoppede Landsretten imidertid ikke på, og hun fik derfor en dom på halvandet års fængsel, skriver Ekstra Bladet.

Hvidvasken fandt sted i den 56-åriges Kunstauktioner, som han drev, før han blev ansat hos Bruun Rasmussen. Under retssagerne er det kommet frem, at det var likviditetsproblemer, der pressede den respekterede frimærkehandler ud i kriminalitet.