Friluftsfester forsikrer sig mod regn

Sommerregnen har fået festivaler og koncertarrangører til at sikre sig økonomisk mod regnen.

Flere og flere arrangører af friluftskoncerter, festivaler og andre store udendørs arrangementer er begyndt at forsikre sig mod regnvejr, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har aldrig haft så mange henvendelser på forsikringer mod regn som i de sidste 14 dage. Der er faktisk henvendelser hver dag, og det er usædvanligt, siger forsikringsmægler Bent Hansen fra firmaet Dahlberg Assurance Brokers, som har specialiseret sig i specielle forsikringer til erhvervslivet.

Det er typisk frilufts-arrangementer, hvor arrangørerne forventer en indtjening og derfor er afhængige af fremmødet, som bliver forsikret.

- Vejret herhjemme og i Europa gør arrangørerne bekymrede, og det afgørende er jo ofte, hvordan vejret er, når gæsterne skal afsted til arrangementet. Derfor tegner mange en regnvejrsforsikring i det tidsrum, hvor gæsterne tager hjemmefra, siger Bent Hansen, som ikke vil oplyse konkrete navne på arrangementer, der er forsikret mod regn.

Men normalt tegnes en forsikring efter antallet af millimeter regn.

Eksempelvis har Dahlberg Assurance Brokers netop tegnet forsikring på et konkret dansk udendørsarrangement med en forsikringssum på 240.000 kroner.

Summen bliver udbetalt, hvis der falder mere en to millimeter regn i en to timers periode omkring arrangementets start, og prisen på forsikringen er 27.000 kroner.

Et andet eksempel er en festival i en sjællandsk by. Her har arrangørerne forsikret sig mod mere end fem millimeter regn i perioden fra klokken 12-16 på festivaldagen.

Forsikringssummen er 40.000 kroner, og prisen er 6000 kroner.Netop prisen får flere til at vælge det økonomiske sikkerhedsnet fra.

Det gælder blandt andet Ølstykke Fodbolds Venner, som lørdag den 11. august afholder stor open air koncert påØlstykke Stadion.- Vi har diskuteret muligheden for at forsikre os mod regnvejr, men det koster simpelthen for mange penge.

Og så tror vi på, det bliver godt vejr, siger John Hansen, som er formand for Ølstykke Fodbolds Venner. Hos forsikringsselskabet Tryg Vestas er det også muligt at forsikre sig mod regnvejr gennem datterselskabet Max Levig.

Kommunikationsdirektør i Tryg Vestas, Troels Rasmussen, oplyser dog, at det i år indtil videre kun er blevet til to forsikringer mod regnvejr, den ene på et cirkus den anden på en friluftskoncert.-

Danskerne er et hårdfør folkefærd, og jeg synes ikke, vi oplever en trend på det her område, siger Troels Rasmussen.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis