FriLøbet blev en succes

FriLøbet - der er arrangeret af Berlingske Tidende -lokkede 2200 løbere ud på en smuk og solrig tur.

Der mødte løberne et smukt syn da de kom ind i Tivoli. Solen skinnede og den gamle have lignede et eventyr. Foto: Ditte Valente/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Solen, byen og Tivoli viste sig fra sin bedste side, da deltagerne i FriLøbet søndag formiddag løb den ti kilometer lange rute fra Østerbro Stadion, ind gennem det morgentomme Tivoli, der forberedte sig på sin sidste åbningsdag i sommersæsonen, og retur til opløbet på Østerbro Stadion.

De første af løberne meldte sig til FriLøbet, som Berlingske Tidende har arrangeret i samarbejde med Københavns Idrætsforening, for knap fire måneder siden, og flere hundrede løbere meldte sig til helt op til starten kl. ti.

Dermed blev det samlede antal startnumre på 2572 med alle slags deltagere lige fra Skovshoved Triatlon og til kondiklubben Flæskesiden. 2200 af de 2572 stillede op og knap 2200 gennemførte løbet.

»Det er flot i forhold til, at det er første gang, vi afvikler løbet, og vi er utroligt stolte,« sagde løbets initiativtager, livsstilsredaktør på Berlingske Tidende Nina Rølle, få minutter før hun løb ud på ruten foran et energisk udseende felt, der også talte to firbenede løbere.

»Nu ser de alle sammen så glade ud, gad vide, hvordan de ser ud, når de kommer i mål,« kommenterede en tilskuer tørt, da formanden for bestyrelsen for Københavns Idrætsforening Willy Larsen skød løbet i gang og sendte løberne ud ad Østerbrogade på vej mod det morgenstille Tivoli.

Haven har sidste åbningsdag i sommersæsonen i dag, og da FriLøbets hurtigste mand klokken 10.12 passerede haven, faldt det sammen med lydprøven fra bandet Kashmir, der spiller på Plænen i aften, så løberne kom gennem haven med musik til.

Løbets mål var inde på selve Østerbro Stadion og 32 minutter og 26 sekunder efter start, kom Michael Theibel Fischer, i mål efter et fint løb, hvor han løb i ensom majestæt hele vejen.

»Han kan nå en tur til, inden de andre kommer,« lød kommentaren fra tilskuerpladserne, da Michael Theibel Fischer kom i mål. Nummer to, Jesper Werling, kom i mål på tiden 34.13 og som nummer tre kom Løbeskolens coach Henrik Jørgensen i mål i tiden 35.54.

»Det var sjovt at løbe gennem Tivoli, og det var en god rute,« lød kommentaren fra 33-årige Michael Theibel Fischer, der betegner sig selv som »elitemotionist.«

Til hverdag arbejder han som økonom i Danske Bank.

Blandt kvinderne var det 27-årige Lisbeth Simper, der kom i mål som den første med en tid på 40.09. Hun har tidligere været professionel cykelrytter, men er begyndt at løbe for halvandet år siden, og sejren i FriLøbet er hendes første sejr på ti kilometer ruten.

»Da jeg så, jeg var forrest, tænkte jeg, at så kunne jeg lige så godt holde den så længe, jeg kunne, og det blev så hele vejen,« konstaterede Lisbeth Simper, der også glædede sig over den hyggelige, men ikke særligt hurtige rute gennem Tivoli.

Efter løbet var der vand og energidrik til de tørstige og fem minutters massage til de trætte. Det var der mange, der benyttede sig af, blandt andet Karen Kjær Nielsen.

»Det var bare den bedste lægmassage,« konstaterede hun efter fem minutter i massør Morten Fjelsteds hænder.

Og hvad enten det så var vejret eller massagens skyld, så kunne vagtlederen hos Hovedstadens Samaritterkorps, Mette Bertelsen, efter løbet melde om relativt få og typisk løberelaterede skader. En af FriLøbets deltagere blev sendt på skadestuen med en ambulance, men ikke med en livstruende skade.

Og mens en del af deltagerne hyggede sig på græsset på Østerbro Stadion med medbragt mad og højt humør, kom de sidste løbere, Marianne og Lasse Arnold i mål, efter knap halvanden time.

»Vi blev lokket til at deltage af vores datter, og selv om vi har læst Henrik Jørgensens lektioner i Løbeskolen, har vi ikke fulgt dem,« indrømmede Lasse Arnold, mens Marianne Arnold gerne ville komme med en garanti:

»Næste år er vi ikke så langsomme!«