Frifundet kvinde: Han er ikke min far længere

Den 38-årige Louise Laursen frifundet for drabet på sin mor, og hun vil aldrig se sin far igen. Efter store lettelsesudbrud tog hun hjem til sine børn.

Et skrig af glæde skar gennem den anspændte stilhed i det fyldte retslokale, da nævningene efter godt to timers votering kendte den 38-årige skolelærer Louise Laursen ikke skyldig i drab på sin mor. Vestre Landsret i Aalborg afsagde straks efter frifindelsesdom.

Hun var tiltalt for at have dræbt sin 60-årige mor, Hanne Lene Flachmeyer, med syv knivstik en nat i juli 2006. Det skete i landsbyen Suldrup i Himmerland.

Frifindelsen var kulminationen på det retslige opgør efter en familietragedie, hvor datteren og faderen gensidigt har beskyldt hinanden for at have stukket moderen ihjel. Kun datteren var tiltalt i sagen, men faderen var også sigtet i en periode efter drabet.

Louise Laursen hyperventilerede og rystede over hele kroppen, da hun kort efter nævningenes afgørelse kommenterede frifindelsen. Selv om stemmen bævede, var hun klar i mælet:

- Jeg vil aldrig se ham igen. Han er ikke min far længere.

Hun sagde, at det vil blive svært at komme videre efter den store splittelse i familien, som også omfatter hendes fire søskende. Ikke alle har været på hendes side.