Frifundet i hackersag kræver erstatning

Hackerangrebet mod CSC førte til, at en 21-årig mand sad 11 måneder uberettiget i fængsel. Nu kræver han 745.000 kroner i erstatning.

Den 21-årige JKT, som i efteråret blev frifundet for anklager om at have stået bag CSC-hackersagen, kræver nu 745.000 kroner fra anklagemyndigheden.

Erstatningen skal ses i lyset af 11 måneders uberettiget fængsling og tabt arbejdsfortjeneste, oplyser mandens advokat, Michael Juul Eriksen.

»JKT har siddet længere fængslet, end det som han har fået i straf. Han fik seks måneders fængsel, men sad inde i 17 måneder, det vil sige 11 måneder for meget. Derfor søger vi om erstatning nu,« siger han.

JKT fik en dom på seks måneder i sagen, og den fik han, fordi han forgæves forsøgte at hacke den statslige internet-leverandør CSC forud for det egentlige angreb, som siden har kostet svenske Gottfrid Svartholm Warg tre et halvt års fængsel.

Dommen faldt 30. oktober 2014, men da havde JKT allerede siddet fængslet i knap 17 måneder.

»Han har siddet fængslet i 328 dage for meget, som giver 261.000 kroner, også skal han have 16.800 kroner i erstatning for rumaflytning og til sidst 465.000 kroner for tabt arbejdstjeneste,« fortæller advokat Michael Juul Eriksen.

Hackersagen er den største af sin slags i Danmark. Under angrebet blev der blandt andet stjålet oplysninger fra kørekort- og CPR-registret, skriver b.dk.

I mere end ti måneder vidste hverken it-firmaet CSC eller politiet noget om hackningen, indtil de i juni 2012 fik en henvendelse fra svensk politi.