Frem med pengepungen: Her er Danmarks dyreste gade

Danmarks dyreste gade ligger i det indre København, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris er næsten 10.000 kroner mere end den næstdyreste gade.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks dyreste gade ligger i det indre København, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris er næsten 10.000 kroner mere end den næstdyreste gade.

Hvis du nogensinde har drømt om at bo på Danmarks dyreste gade, så skal du hverken søge mod Strandvejen, Hellerup eller Vejle Fjord.

Danmarks dyreste adresse finder du i postnummeret 1058 København K, og priserne er intet mindre end imponerende, hvis du vil bo på – Havnegade.

Boligsiden.dk har foretaget en undersøgelse i Danmarks fire største byer. Den dyre adresse ligger på Gammelholm og ligger langs vandet fra Nationalbanken og hen til Nyhavn.

Den gennemsnitlige pris for en bolig på Havnegade er intet mindre end 66.471 kroner per kvadratmeter. Det er næsten 10.000 kroner mere end Danmarks andendyreste gade, Sandkaj, der ligger på Østerbro. Her skal du slippe med 56.814 kroner per kvadratmeter i gennemsnit for en af vejens boliger.

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, fortæller til boligmediet, at priserne i Købenahvns Kommune er steget med 34% de seneste fem år. Ifølge hende, er det den centrale beliggenhed, der er interessant for køberne.

»Når man bor i storbyen, er den centrale beliggenhed alfa og omega. Det kan ikke blive centralt nok. Vil man bo i byen, er det ikke interessant af placere sig i udkanten. Man skal være lige midt i epicentret,« siger Birgit Daetz til Boligsiden.dk.