Frem med de korte ærmer: Sol og 17 grader søndag

Korte ærmer lader til at blive søndagsuniformen i hele landet, da solen vil skinne på de fleste.

Selvom fredag starter en lille smule gråt og overskyet, vil weekenden bliver lun, og søndag vil der, efter alt at dømme, være strålende solskin på menuen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johnny-ka

Solen vil få rigeligt med albuerum i den kommende weekend, hvor søndag især bliver en dag, der vil appellere til de solhungrende.

Men weekenden bliver dog indledt med skyer og gråvejr i det meste af landet.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Anja Bodholdt.

- Vi begynder fredagen med gråvejr over hele landet, og der kan også være finregn i den sydlige del af landet, siger hun.

Som dagen skrider frem, vil opklaringen dog sprede sig fra nord.

- Ved middagstid vil opklaringen nok ramme Djursland og så fortsætte mod sydøst og Bornholm, siger Anja Bodholdt.

Temperaturerne vil i løbet af fredagen ligge på mellem 8 og 13 grader. Køligst bliver det ved de vestvendte kyster. De heldige kan opleve, at temperaturen vil runde 15 grader.

Det klare vejr vil fortsætte i løbet af aftenen, men i løbet af natten til lørdag vil skyerne trække mod øst og sprede sig over hele landet.

Dermed kan danskerne også lørdag forvente at vågne op til gråvejr.

- Men det vil igen begynde at klare op omkring middagstid i den vestlige del af landet, og så bliver det faktisk en rigtig fin dag med en del sol, siger Anja Bodholdt.

Og det klare vejr når nye dimensioner søndag, der ser ud til at blive weekendens solrige punktum.

- Det tyder på at blive en rigtig fin søndag med tørt vejr og en del sol, og temperaturerne får også et nøk opad, så vi kan opleve helt op til 17 grader visse steder, siger Anja Bodholdt.

Hun understreger i samme ombæring, at danskerne skal nyde det fine vejr søndag, da en ny koldfront vil bevæge sig ind over landet i starten af den nye uge.