Fregatten Jylland skal restaureres for millioner

Det 154 år gamle skib Fregatten Jylland skal restaureres med penge fra A.P. Møller-fond.

A.P. Møller-fond giver millioner til Fregatten Jylland Skroget synker for og agter - renovering sker for 4, 8 millioner kroner fra A.P. Møller-fond. Ebeltofts vartegn, Fregatten Jylland, er ved at synke sammen i for- og agterskibet. Derfor sættes et stort renoveringsarbejde i gang, der betales af 4, 8 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt nyt for turister og skibsnørder. Nationalklenodiet Fregatten Jylland skal restaureres for knap fem millioner kroner. Det skriver museet »Fregatten Jylland« på sin hjemmeside.

Hvis ikke det gamle krigsskib skal synke, skal skibet nemlig have en overhaling. Derfor har A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal doneret 4,8 millioner kroner til formålet.

Skibet, der er det længste træskib i verden, fik afsluttet den seneste renovering for 21 år siden. Dengang vurderede man, at dele af skibet, forskibet og agterskibet ikke skulle være en del af restaureringen.

Men det har vist sig at være nødvendigt alligevel, efter skibet i mange år har ligget i tørdok. Blandt andet kan besøgende denne sommer lægge mærke til, at specielt forskibet er deformt.

Arbejdet går allerede i gang til efteråret, og det er derfor sidste chance for at se Fregatten hel i denne omgang. Efter planen er restaureringen af forskibet færdigt i begyndelsen af 2015, mens agterspejlet forventes afsluttet i 2017.

Fregatten Jylland fik sin jomfrutur 20. november 1860 og deltog blandt andet i den Anden Slesvigske Krig i 1864.