Frederiksbergs borgmester i markant advarsel: Kommunen er i overhængende fare for at lukke ned

I et opråb på Facebook, advarer borgmester Simon Aggesen om, at Frederiksberg Kommune er i overhængende fare for at blive ramt af nedlukninger på grund af stigende smitte.

Borgmester i Frederiksberg Kommune Simon Aggesen sender en advarsel til borgerne. Kommunen er i fare for at blive lukket ned på grund af høje smittetal, og der er nu brug for at huske ekstra godt på retningslinjerne, skriver han på Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I et opslag på Facebook advarer Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), borgerne i kommunen.

Smitten er på vej opad, og der er lige netop nu behov for at tage sig ekstra i agt. Frederiksberg Kommune er ved at være foruroligende tæt på en nedlukning, skriver Simon Aggesen.

»Smitten stiger, og vi er tæt på en lokal nedlukning,« skriver han i versaler og med udråbstegn:

»Det er vigtigere end nogensinde, at vi står sammen ved at holde afstand. Smitten stiger hurtigt i vores by og særligt ét område er tæt på en lokal nedlukning. Det skal vi for alt i verden undgå.«

Geografisk set handler det om Godthaabs Sogn, der er hårdt ramt af coronavirussen. I området ligger blandt andet Frederiksbergs tekniske skole, Flintholm Svømmehal, Skolen på Nyelandsvej, Skolen på La Cours Vej og en lang række andre institutioner, skriver borgmesteren.

I Godthaabs Sogn, hvor smitten altså er højest i kommunen, er incidensen 384,62 i de seneste tal for mandag.

Hele Frederiksberg Kommune har mandag i de opdaterede og testjusterede tal en incidens på 177,81. For at blive ramt af en kommunal nedlukning skal incidensen i hele kommunen overstige 250 over en syvdages periode. I den seneste uge er tallet steget fra 142,24.

I sidste uge forslog brancheorganisationen Dansk Erhverv i Berlingske at give Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune længere snor med hensyn til at undgå automatisk nedlukning. Slaget i samfundsøkonomien ville ifølge Dansk Erhverv blive for stort, hvis de to »økonomiske kraftcentre« måtte lukke liberale erhverv og institutioner i en periode.

Allerede nu er Frederiksberg dog i gang med forberedelserne til en nedlukning af kommunen, skriver Simon Aggesen:

»Forvaltningen er i fuld gang med forberedelserne til en eventuel nedlukning af sognet, hvis smitten stiger til et niveau, hvor betingelserne for automatisk nedlukning er opfyldt. Men det håber jeg virkelig ikke kommer til at ske!«

For at det ikke sker fyldest, opfordrer Simon Aggesen til, at »alle tager restriktionerne alvorligt«, holder afstand og bliver testet.

»Det er helt afgørende for, at vi ikke skal til at lukke dele af byen ned.«