Frederiksberg vil opkalde plads efter folkekær musiker

Manden bag hits som ’Krøller eller ej’ og ’Disco tango’ bør hyldes i Frederiksbergs Fuglebakkekvarter, hvor han boede i flere år, mener politikere.

Skal Tommy Seebach have sin egen vej eller plads i Frederiksberg Kommune? Ja, synes spidskandidater fra Socialdemokratiet og Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen

I fremtiden bliver det måske muligt for Frederiksbergs borgere at mødes ved, bosætte sig på eller cykle forbi Tommy Seebachs Plads eller Tommy Seebachs Vej.

I hvert fald hvis det står til Socialdemokratiets spidskandidat på Frederiksberg Michael Vindfeldt og Venstres spidskandidat i kommunen Jan E. Jørgensen.

De har stillet et forslag om, at Frederiksberg skal have en vej eller plads opkaldt efter den folkekære musiker og Melodi Grand Prix-vinder Tommy Seebach.

Idéen kommer fra en borger, som foreslog Tommy Seebach, da Jan E. Jørgensen i Facebookgruppen: ’Vi der holder af Frederiksberg’ spurgte, om nogen havde et bud på frederiksbergborgere, som har bidraget med noget særligt og derfor bør hyldes i det offentlige rum ved at få en plads eller en vej opkaldt efter sig. 

Tommy Seebach boede selv flere år på Frederiksberg i Fuglebakkekvarteret, og derfor er det ideelt set også her, at en vej eller plads opkaldes efter ham, står der i forslaget. Det er også en del af forslaget, at Seebachs musik skal integreres i området, så borgere og besøgende kan høre små bidder af hans musik.

»Tommy Seebach har haft rigtig stor betydning for hele Melodi Grand Prix-kulturen i 80erne og skrevet masser af musik, som stadig bliver spillet og får folk på dansegulvet i dag. Og når jeg synger godnatsang for mine to børn på et og fire år, så er ’Under stjernerne på himlen’ en fast del af repertoiret,« siger Michael Vindfeldt.

Han fremhæver samtidig det faktum, at Seebachs liv ikke kun var ligeud ad landevejen som en kvalitet, når det kommer til at hylde ham i byrummet:

»Hans historie er også historien om nogle bølgedale. Jeg synes, at det er rigtig fint, at nogle af de personer, som får opkaldt noget efter sig, også har dobbeltheden i sig. At livet ikke altid bare er en dans på roser,« siger Michael Vindfeldt.

Mandag tager Frederiksbergs kommunalbestyrelse stilling til, om forslaget skal føres ud i livet, men forinden har det været forbi Tommy Seebachs efterladte.
Familien kalder det en »kæmpe ære« at få en plads på Frederiksberg opkaldt efter Tommy.

»Det var på Frederiksberg, at vi blev til en familie, og kvarteret havde derfor en helt særlig plads i hans hjerte. Tommy ville have været enormt stolt, og derfor er det naturligvis et projekt, vi kun kan støtte op om,« udtaler Seebach-familien i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Socialdemokratiet og Venstre på Frederiksberg lykkes med at navngive en plads efter en offentligt kendt person. Tidligere i år blev pladsen foran Forum opkaldt efter socialrådgiver, forfatter og radiovært Tine Bryld, og i dag hedder den således Tine Brylds Plads.