Frederiksberg køber hospital af Region Hovedstaden

Det gamle Frederiksberg Hospital bliver købt tilbage fra Region Hovedstaden af Frederiksberg Kommune.

Frederiksberg Hospital skal lukke i 2025 – og dermed er der plads til nye boliger og nye visioner for byrummet i Danmarks tættest befolkede kommune. Frederiksberg Hospital vil blive købt tilbage af kommunen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frederiksberg Kommune køber nu Frederiksberg Hospital af Region Hovedstaden.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse ifølge TV 2 Lorry.

Frederiksberg Kommune har haft råderet over området, men hospitalet har formelt været ejet af Region Hovedstaden.

Hospitalet lukker ved udgangen af 2025, og kommunen har ledt efter en løsning til at skabe et nyt kvarter i området, hvor hospitalet i dag ligger.

Frederiksberg ønsker at have muligheden for at skabe et nyt bykvarter midt på Frederiksberg »med afsæt i hospitalets historiske bygninger og grønne træk«, hedder det i pressemeddelelsen.

I 2019 vedtog kommunalbestyrelsen den overordnede vision for, hvad der skal ske med hospitalsgrunden, når Frederiksberg Hospital lukker endeligt.

Ifølge visionen vil man forvandle det tillukkede område med hospitalsbygninger af både ældre og nyere dato til et »åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor liv og ro forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger og sin egen identitet«.

Frederiksberg Hospital, grunden og bygningerne sælges, fordi Region Hovedstaden flytter hospitalets afdelinger til Bispebjerg, når det nye hospital står klar.