Frederiksberg betaler 67.000 kroner om måneden per uledsaget flygtningebarn

10 uledsagede flygtningebørn koster Frederiksberg Kommune i alt otte millioner kroner om året. En pris, der forarger flere politikere.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Frederiksberg Kommune betaler hver måned 67.000 kroner for hver af de 10 uledsagede flygtningebørn i teenagealderen, der bor i ombyggede lejligheder lige ved Frederiksberg Allé, skriver Ekstra Bladet. I alt koster de 10 børn Frederiksberg Kommune otte millioner kroner om året.

Frederiksberg Kommune betaler hver måned pengene til Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp for kost, logi og personale.

Ifølge Liberal Alliances udlændingeordfører på Christiansborg Laura Lindahl er beløbet »urimeligt højt«. Hun har derfor rettet henvendelse til Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj fra de Konservative med henblik på at sætte en undersøgelse i gang om, hvorvidt det kan gøres billigere.

»Jeg er godt klar over, at de uledsagede unge har brug for støtte, men der er også tale om unge mennesker, som selv har taget turen op gennem Europa. Så snart de kommer til Danmark, mener vi så, at de skal have en pædagog til at sidde og holde dem i hånden. Det virker, som om man måske pakker de her unge for meget ind i vat i forhold til, hvad de selv kan klare,« siger hun til Ekstra Bladet.

Også Venstres Malene Barkhus, der er medlem af børneudvalget i Frederiksberg Kommune, kalder ordningen for klientgørelse, og fortæller at Venstre er »stærkt forargede over prisen«.

Huslejen på den ombyggede lejlighed ligger på 20-25.000 kroner om måneden ifølge Frederiksberg Kommune, og det er derfor personaleomkostningerne, som får prisen til at løbe op, siger Dansk Flygtningehjælp.

»Det er faktisk en helt almindelig pris. Nogle måneder skal vi have døgnbemanding, fordi der er en, der har selvmordstanker eller har problemer, og så skal vi trække rigtig meget på personalet. Så bliver det hurtigt meget dyrt. Derudover kommer husleje, administration osv.,« siger chef for Integrationsnet Hans Christian Knudsen.