Fredelig julefrokostnat med enkelte voldsomme episoder

Julemænd gik amok og mand slog tænder ud på kollega på en ellers forholdsvis fredelig nat efter julefrokoster.

Bortset fra enkelte voldsomme episoder melder politiet landet over om en fredelig nat efter årets julefrokoster. Arkivfoto. Free/Colorbox Fold sammen
Læs mere

Selv om øl, snaps og andet vådt lørdag aften blev indtaget i større mængder end normalt ved julefrokoster landet over, melder politiet med enkelte undtagelser om en forholdsvis fredelig aften og nat.

De fleste politikredse taler søndag morgen om lidt flere fulde mennesker i nattelivet end på en almindelig lørdag nat, og enkelte oplyser ligefrem, at det har været mere fredeligt end normalt.

Det gælder blandt andet Midt- og Vestjyllands Politi, hvor man ikke havde en eneste anholdt siddende i detentionen søndag morgen.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet en søndag morgen uden anholdte, siger vagtchef Jens Claumarch.

I Nordjylland løb en firmajulefrokost i Jerslev dog helt af sporet for en af de ansatte. Han overfaldt flere af sine kolleger - en af dem så voldsomt, at vedkommende mistede tre tænder i overmunden.

Af gode grund ved politiet, hvem gerningsmanden er, men han er endnu ikke blevet anholdt og afhørt.

I Odense ødelagde otte fulde julemænd den gode stemning, da de gik amok og blandt andet overfaldt to tilfældige personer. Tre af dem er sigtet for vold.

- Men da vi først havde fået anholdt dem, var det som en almindelig lørdag nat, siger vagtchef Steen Nyland.

Lørdag aften gik en mand amok på Sejerø, og da der var forlydender om, at han var bevæbnet, sendte Midt- og Vestsjællands Politi flere enheder med helikopter til øen.

Den 47-årige havde forskanset sig i et hus, men blev anholdt uden videre dramatik da politiet dukkede op. Han blev dog fløjet med helikopter til Rigshospitalet, da han med politiets ord var "svært kontaktbar" på grund af piller og spiritus.

Manden viste sig i øvrigt ikke at være bevæbnet, men er blandt andet sigtet for at have sat ild til et udhus.

/ritzau/