Fredelig demonstration for flere ungdomshuse

Lyserøde balloner og candyfloss dominerede demonstration for flere ungdomshuse på Nørrebro i København. De unge fik ros af politiet.

Omkring 700 unge trodsede den bidende kulde og var torsdag samlet på Nørrebro i København for at demonstrere for flere ungdomshuse. De unge havde inden demonstrationen lovet, at det skulle være en fredelig begivenhed, og det blev det også.

- Det hele forløb meget fint. De unge havde endda selv sørget for at have et par stykker gående bag demonstrationen og samle flasker og skrald op, lød det fra en af betjentene på stedet efter demonstrationen.

Demonstrationen var arrangeret af Pink Panther Party sammen med Initiativet for flere Ungdomshuse. Akkompagneret af høj musik gik de unge i samlet trop fra Folkets Park til Jagtvej, mange var klædt i lyserødt, og der blev delt lyserøde balloner og candyfloss ud. "Fristeder alle steder" var dagens mantra, men de unge havde kort inden demonstrationen gik i gang proklameret, at de ville vente til en anden dag med at besætte et nyt hus.

/ritzau/