Freddy Blak sigtet for lækage i bestikkelsessag

Socialdemokraten bekræfter, at han er sigtet, men vil ikke oplyse, om han erkender eller afviser anklagen.

Socialdemokraten Freddy Blak bekræfter over for DR Nyheder, at han er blevet sigtet for at lække fortrolige oplysninger i den store bestikkelsessag. Arkivfoto. Scanpix/Peter Clausen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næstved. Det tidligere medlem af Europaparlamentet og nuværende regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) er blevet sigtet for at videregive fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea og Region Sjælland.

- Vi har sigtet en person for at videregive fortrolige oplysninger. Det skete i sidste uge, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til DR Nyheder.

Politiet vil ikke fortælle, hvem den sigtede er. Men Freddy Blak bekræfter over for DR Nyheder, at det er ham, det drejer sig om.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet sigtet i sagen, siger Freddy Blak, der dog ikke vil sige, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Sagen handler om læk af en fortroligstemplet Rambøll-rapport til Weekendavisen om den stærkt omtalte bestikkelsessag, der knytter sig til samarbejdet mellem Region Sjælland og it-leverandøren Atea.

Atea-sagen voksede så sent som i sidste uge og har foreløbig kastet over 40 sigtelser af sig. Hvis politiet får ret i sine anklager, er der tale om en af Danmarks mest omfattende bestikkelsessager.

Den fortrolige rapport blev fyldigt omtalt i Weekendavisen, og omtalen vakte bekymring i Bagmandspolitiet, fordi lækket kan være "skadeligt for den igangværende politimæssige efterforskning", oplyser DR Nyheder.

Hos Region Sjælland er man ikke interesseret i at kommentere sigtelsen af regionsrådsmedlemmet.

/ritzau/