Fraråder rejser til Pakistan

Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til Pakistan. Det fremgår af en netop opdateret rejsevejledning fra ministeriet.

Det er drabet på Benazir Bhutto, hvor også adskillige andre blev dræbt og såret, som har fået Udenrigsministeriet til fortsat at fraråde rejser til Pakistan.

Siden januar 2007 har der været en række angreb og selvmordsbomber rettet mod myndigheder og steder, hvor udlændinge også opholder sig. Derfor har rejser til landet allerede været frarådet i længere tid.

Det er på nuværende tidspunkt vanskeligt at vurdere, hvordan sikkerhedssituationen i Pakistan vil udvikle sig i de kommende dage. Man bør som altid undgå at opholde sig på steder, hvor mange mennesker samles, hedder det i den opdaterede rejsevejledning.

Politiets Efterretningstjeneste anholdt den 11. november 2007 en mand i København, der var mistænkt for at opfordre til kidnapning af danskere i udlandet, herunder Pakistan. Også i den forbindelse blev danskere opfordret til at udvise særlig agtpågivenhed ved rejser i landet.

Alle danskere der rejser i landet opfordres til at lade sig registrere på den danske ambassade i Islamabad.