Frank Jensen i spidsen for ny S-plan

Socialdemokraternes ledelse sætter forhenværende kronprins Frank Jensen i spidsen for udviklingen af partiets nye globaliseringsstrategi. Men han har stadig tænkt sig at forlade politik.

Tidligere justitsminister og socialdemokratisk kronprins Frank Jensen er tilbage i en nøglerolle i sit parti.

Han skal stå i spidsen for et nyt udvalg, som partistyrelsen nedsætter for at udvikle en strategi for fremtidens socialdemokratiske globaliseringspolitik.

Dermed får partiformand Helle Thorning-Schmidt i de kommende måneder sin ærkerival fra formandsopgøret i 2005 tæt ind på livet. Frank Jensens arbejde er en del af Socialdemokraternes forsøg på at tilbageerobre dagsordenen fra regeringen. Ud over Frank Jensens globaliseringsudvalg sætter et udvalg fokus på fremtidens offentlige sektor, og et tredje udvalg arbejder med ulighed.

I morgen skal Frank Jensen forelægge kommissoriet »Danmark i en ny tid - hvad skal vi leve af?« for partistyrelsen, og så skal de øvrige medlemmer til udvalget vælges.

»Det er jo sådan, at globaliseringen ikke er noget, man bare løser med en globaliseringspulje, som regeringen har forsøgt. Det her påvirker jo enhver danskers hverdag. Det handler om, hvad vi skal lave, og hvad vi skal leve af i fremtiden, og det er vi nødt til at have nogle meget klarere svar på, end vi har fået hidtil,« siger Frank Jensen, som mener at der er behov for at tænke globaliseringen ind i snart sagt ethvert politikområde.

Ud af politik efter valg
Siden den famøse aften i april 2005, da Helle ThorningSchmidt stod tilbage på podiet i Vega i København og erklærede, at »jeg kan slå Anders Fogh«, mens Frank Jensen måtte se sin drøm om formandskabet for Socialdemokraterne visne, har der været meget stille om ham. Han har trukket sig langt tilbage fra daglig politik, har fået poster i erhvervslivet, er blevet formand for Aalborg Universitet og passer i al stilfærdighed nogle politiske opgaver bla. som medlem af Udenrigspolitisk Nævn. Og det ændrer den nye opgave ikke ved.

»Jeg står fast ved min beslutning om at forlade politik efter næste valg. Ledelsen har spurgt mig, om jeg vil hjælpe med det her, og det har jeg sagt ja til. Jeg har høstet noget erfaring de sidste par år, som jeg mener, at jeg kan bruge, og jeg vil gerne hjælpe partiet,« siger Frank Jensen.

Partiformand Helle Thorning-Schmidt glæder sig over, at Frank Jensen har sagt ja til opgaven.

»Frank har uden tvivl kompetencerne bl.a. som tidligere forskningsminister. Derfor er jeg glad for, at han har sagt ja, og jeg tror det bliver rigtig godt. Han passer lige ind i det job,« siger Helle Thorning-Schmidt, der ikke vil sige, at der er et særligt signal i, at hun nu får sin ærkerival tæt på.

»Alle, der vil give en hånd og være med til at udvikle vores politik, er meget velkomne. Det er Frank også, og han er meget dygtig,« siger Helle Thorning-Schmidt.