Fra boligghetto til rigtig by

Et af landets tættest befolkede boligområder med flest indvandrere skal være en rigtig by med erhverv og kultur. Milliardprojekt i Gellerup vedtaget.

Gellerupparken og Toveshøj i Brabrand, som nogen betegner som en ghetto for primært indvandrere, skal have nyt ansigt. Boligområdet fra 1960-erne med 2400 lejeboliger skal for et milliardbeløb gøres til en meget mere dynamisk bydel - med både leje- og ejerboliger, erhverv, kultur- og udannelsesinstutioner og café-liv.

Det er ambitionen i en såkaldt helhedsplan for det noget belastede bykvarter i det vestlige Århus.

Planen blev onsdag vedtaget i Århus Byråd, og nu skal kommunen og Brabrand Boligforening på jagt efter mere konkrete ideer og penge, der kan gøre boligområdet langt mere attraktivt i løbet af de næste ti år.

Kommunens projektleder Sonja Mikkelsen oplyser, at bydelen skal ændres fra at være "monofunktionel" med udelukkende boliger til en rigtig by.

- Det kan betyde, at noget skal rives ned, og at der skal bygges nyt. Alle virkemidler er i spil. Det kan være, vi skal vælte en blok og bygge noget andet. Vi skal lægge flere veje og stier ud og ind af området og blande ejer- og lejeboliger, siger Sonja Mikkelsen til Ritzau.

/ritzau/