Forurening i New Delhi er så farlig, at skoler holder lukket resten af ugen

Den indiske sundhedsorganisation Indian Medical Association advarer befolkningen i New Delhi mod at gå udenfor.

Foto: SAJJAD HUSSAIN. Forureningen i New Delhi er så høj, at alle folkeskoler i dag holdt lukket. 
Læs mere
Fold sammen

Hovedstaden i Indien, New Delhi, er i disse dage forvandlet til det, der kunne ligne scenerne til en ny gyserfilm.

En tyk tåge af forurening har lagt sig over den i forvejen mest forurenede by i verden, den indiske hovedstad New Delhi, og den er lige nu så voldsom, at byens skoler lukker resten af ugen, mens den indiske befolkning bærer masker, når de bevæger sig udendøre.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Foto: DOMINIQUE FAGET. Fold sammen
Læs mere

Den tunge tåge er så alvorlig, at læger i den indiske sundhedsorganisation Indian Medical Association advarer befolkningen mod at gå udenfor. Målinger viste onsdag, at luftforureningsniveauet nærmer sig 500 - det samme som at ryge 50 cigaretter om dagen - og er det højeste på de indiske myndigheders skala. Det er langt over det sundhedsskadelige niveau, der normalt vurderes til 100.

Foto: MONEY SHARMA. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONEY SHARMA. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONEY SHARMA. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAJJAD HUSSAIN. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOMINIQUE FAGET. Fold sammen
Læs mere

Den giftige tåge skyldes udledninger fra trafikken, landbruget og industriet, der på grund af et massivt højtryk i disse dage lægger sig som en dyne henover byen. En tåge, der som nævnt onsdag fik myndighederne til at lukke byens skoler ugen ud:

»Luftkvaliteten i Delhi forværres. Vi kan ikke gå på kompromis med børns sundhed på dette stadie,« udtalte Indiens viceminister, Manish Sisodia, ifølge Reuters, i forbindelse med beslutningen om at lukke byens skoler.

Nedenfor kan du se en video af tågen i New Delhi:

I november 2016 blev byen også ramt af en giftig tåge, der var den værste i næsten 20 år målt på forureningsniveauet. I den forbindelse blev tusindvis af indiske arbejdere ifølge Reuters syge.

Der bor omkring 20 millioner mennesker i den indiske hovedstad.