Fortsat ingen tog mellem Nyborg og Odense onsdag

Det er stadig ikke lykkedes Banedanmark at blive færdig med sporarbejde mellem Odense og Nyborg.

Der skulle kun have været lukket for togtrafik mellem Odense og Nyborg i pinsen. Men det holdt ikke stik for Banedanmark, der nu oplyser, at strækningen vil være lukket onsdag med.

Det sker, efter at Banedanmark mandag fortalte, at strækningen ville åbne tirsdag.

- Vi har gennemgået projektet og de endnu udestående arbejder, og vi må konstatere, at der er for stor usikkerhed i prognoserne, til at vi kan love passagertrafik mellem Nyborg og Odense i morgen onsdag, skriver anlægsdirektør i Banedanmark Steen Neuchs Vedel i en pressemeddelelse.

Der er tale om arbejdet med en stoppemaskine samt nogle sikringsarbejder på Odense Station, der ikke er færdige.

- Da vi på nuværende tidspunkt ikke kan melde en sikker prognose ud til jernbaneselskaberne og passagererne, vælger vi at sige, at der ikke vil køre passagertrafik mellem Nyborg og Odense i morgen onsdag.

- Det beklager vi selvfølgelig dybt, siger anlægsdirektør i Banedanmark Steen Neuchs Vedel.

Ifølge Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef i DSB, må passagererne indstille sig på at tage togbusser på strækningen, der er en af de travleste og mest brugte i Danmark.

- Som det ser ud nu, vil der hele dagen i morgen køre togbusser på strækningen mellem Nyborg og Odense, som kører i pendulfart på samme måde, som der har gjort i dag.

- Der vil også køre togbusser på strækningen mellem Fredericia og Odense, men kun som erstatning for regionaltogene. De øvrige IC- og lyntog vil køre på strækningen, siger han.

Udsættelsen af genåbningen betyder, at Banedanmarks sløje måned fortsætter. Tidligere i maj, under Kristi himmelfartsferien, var der ligeledes lukket på strækningen grundet sporarbejde.

Det skulle have været færdigt søndag 8. maj, men der blev først genåbnet onsdagen efter.

/ritzau/