Forsvundne danskeres rute kan være farlig

Selv om det er et yndet turistmål, er ruten til Nonnernes Dal på Madeira farlig flere steder.

Amalie Kjerstine Flindt og Ulla Linnea Ruby var på vandretur den 1. januar på Madeira. Deres lig blev fundet i torsdag 5. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privat
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to århusianske kvinder, som forsvandt nytårsdag på en vandretur på Madeira, kan have taget vandreruten ved Nonnernes Dal.

En ung mand mener at have set Ulla Linnea Ruby på 73 år og Amalie Kjerstine Flindt på 77 år søndag den 1. januar, hvor de angiveligt skulle have drejet ind mod ruten til Nonnernes Dal.

- Selv om de begge er erfarne vandrere, undrer det mig, hvis de er gået den vej, siger Jytte Bo Rasmussen, medlem af vandrelauget og kvindernes veninde.

Hun var med til at planlægge turen til Madeira med de to kvinder.

Ruten ved Nonnernes Dal, Curral Das Freiras, er storslået og flot, men af samme årsager også farlig på nogle af strækningerne. Her skal man nogle steder bevæge sig på en kant på helt ned til cirka 20-30 centimeter på høje skrænter med op til flere hundrede meters fald.

På hjemmesider og rejseblogs udtrykker flere vandrere en vis skepsis over ruten. Nogle skriver, at ruten til Nonnernes Dal er decideret farlig, andre fortæller, at afskærmningen ikke er i orden, når man bevæger sig langt ind på ruten.

De to kvinder havde nytårsaften talt om, at målet skulle være Camara de Lobos, en fiskerlandsby fem kilometer fra hovedstaden Funchal, men er er altså tilsyneladende blevet set af en mand for enden af denne rute på vej til Nonnernes Dal.

Udenrigsministeriet bekræfter savnede

Udenrigsministeriet bekræfter, at de 1. januar fik en melding om, at de to danskere Ulla Linnea Ruby på 73 år og Amalie Kjerstine Flindt på 77 år, ikke var kommet hjem fra en vandretur. Brødtekst:

- Vi kan bekræfte at to danskere, som forlod deres hotel 1. januar, er meldt savnet og i øjeblikket eftersøges af de lokale myndigheder på Madeira. Da der er tale om en personsager, udtaler ambassaden og udenrigsministeriet sig ikke yderligere på grund af tavshedspligt, fortæller Udenrigsministeriet.