Forsvarsminister med til at tage flaget ned i Irak

Forsvarsminister Søren Gade (V) ankom mandag i al hemmelighed til Irak for at være med til at lukke lejren. Det skete officielt kort før kl. 18 dansk tid.

Tirsdag aften lukkede den danske lejr i Irak officielt, og forsvarsminister Søren gade (V) var med til ceremonien. Det oplyser forsvarsministeriet.

Søren Gade besøgte første gang Irak som minister i juni 2004 og har siden besøgt de danske soldater flere gange. Derfor har han også ønsket at være med til at tage det danske flag ned, fortæller hans pressechef Jacob Winther til Ritzau.

Ministeren kom til Irak mandag, men besøget har været hemmeligt af hensyn til sikkerheden. Efter planen skulle briterne overtage tilsynet med det danske ansvarsområde ved en ceremoni, som skulle slutte kort før klokken 18 dansk tid.

Forsvarsministeren har talt med soldater og militærchefer under sit besøg. I en pressemeddelelse fra ministeriet udtrykker han sin tilfredshed med "den store, dygtige og modige indsats, som soldaterne har ydet under vanskelige vilkår".

/ritzau/