Forsvarsminister: Et uerstatteligt tab

En 23-årig dansk soldat er død i Afghanistan onsdag morgen. Forsvarsminister Søren Gade (V) udtrykker dyb sorg.

Forsvarsminister Søren Gades tanker er hos de pårørende til den 23-årige danske soldat, der onsdag morgen mistede livet i Afghanistan. Soldaten blev ramt af en sprængladning under en patrulje i Helmandprovinsen nær basen Barakzai. Soldaten fik førstehjælp og blev evakueret med helikopter, men var død ved ankomsten til hospitalet.

Søren Gade har modtaget nyheden og udtaler i den forbindelse:

- Det er med dyb sorg, at jeg her til morgen har modtaget beskeden om, at en dansk soldat fra Gardehusarregimentet i Slagelse er afgået ved døden. Mine tanker og min medfølelse er hos de pårørende til den dræbte danske soldat, som har lidt et uerstatteligt tab.

Det er den 29. danske soldat, der siden 2002 har mistet livet i forbindelse med mission i Afghanistan. De danske soldater deltager som en del af Natos Isaf-styrke.

Ingen andre kom noget til ved onsdagens hændelse. Den 23-årige var fra 2. lette opklaringseskadrons 3. spejderdeling.

17. november døde en 22-årig dansk soldat af kvæstelserne efter også at være ramt af en sprængladning.

Forsvarsministeren udtrykker sin medfølelse med de øvrige soldater i Afghanistan, der onsdag mistede en kammerat.

- Jeg vil endnu en gang udtrykke min allerstørste respekt for de danske soldater, som under meget vanskelige vilkår yder en fremragende indsats for at bidrage til et mere fredeligt og stabilt Afghanistan og en mere sikker verden, siger Søren Gade.

/ritzau/