Forsvarskommandoen er gået i tænkeboks

I de kommende dage vil Forsvarskommandoen overveje, hvordan de skal reagere på fogedrettens afvisning af et fogedforbud mod omdiskuteret bog.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hvad der skal siges lige nu, er blevet sagt foran fogedretten. Nu skal vi stille og roligt bruge tid på at se præmissen igennem, og når vi er klar, vender vi tilbage.
Det er beskeden fra Forsvarskommandoen til berlingske.dk, efter det ligger fast, at Fogedretten lader jægersoldaten Thomas Ratsacks bog udkomme.

I de kommende dage vil Forsvarskommandoen internt og i samråd med den juridiske ekspertise, afgøre, hvordan den vil reagere på fogedrettens afvisning af et fogedforbud mod bogen ”Jæger - i krig med eliten".

Det sagde oberst i Forsvarskommandoen Hans-Christian Mathiesen til Ritzaus Bureau kort efter at fogedretten offentliggjorde sin beslutning.

- Kendelsen giver os medhold i, at visse oplysninger i bogen er tavshedsbelagte. Vi har med denne præmis fået bekræftet, at det handler om operationssikkerhed, erklærer obersten.

Han lægger ikke skjul på, at han er "godt træt" af Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfadens, "indblanding" i sagen, men understreger, at det i sidste instans er én person, som har overtrådt tavshedspligten: Bogens forfatter, den tidligere jægersoldat.

Hans-Christian Mathiesen afviser overfor Ritzaus Bureau, at forsvaret kunne have reageret tidligere i forløbet. På spørgsmålet, om forsvaret har tabt prestige i sagen, svarer han:

- Det handler hverken om prestige, image eller kommunikation. Det handler om operationssikkerhed.