Forsvarsadvokat om ubådsmysteriet: »Min klient har intet at skjule«

Peter Madsen blev lørdag i Københavns Byret fængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab. Politiet mener, at han har forvoldt den 30-årige svenske journalist Kim Walls død. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den drabssigtede ubådsbygger Peter Madsen har absolut intet at skjule og ønsker blot, at politiet kommer til bunds i sagen om den forsvundne, svenske journalist Kim Wall, der nu er savnet på syvende døgn.

Så klar og kontant er udmeldingen fra Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark.

Over for BT fortæller hun, at hun er i tæt kontakt med sin klient, som fortsat nægter sig skyldig. Hun siger endvidere, at Peter Madsens altoverskyggende interesse lige nu er, at politiet får både ro og tid til at efterforske sagen til bunds:

»Min klient har intet at skjule, og han har fra start af haft et ønske om at samarbejde med politiet og svare på alle de spørgsmål, han kan,« siger Betina Hald Engmark.

Peter Madsen har siden lørdag siddet varetægtsfængslet for ’uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder’.

Drabssigtelsen skyldes forsvindingen af den svenske journalist Kim Wall, som sammen med Peter Madsen torsdag aften stævnede ud fra Københavns Havn i Madsens egen ubåd 'UC3 Nautilus'.

Siden 20.30 den aften er den 30-årige svensker ikke set i live, og på femte døgn er politiet i gang med en storstilet eftersøgning på både vand og på land.

Accepterede fængsling

Da kendelsen mod Peter Madsen blev afsagt lørdag i Københavns byret, valgte den drabssigtede ikke at kære afgørelsen. Han accepterede med andre ord de 24 dages varetægtsfængsling:

»Det betyder ikke, at min klient er enig i sigtelsen. Det er han ikke. Men det viser, at han ikke ønsker at stå i vejen for politiets efterforskning. Han har som sagt intet at skjule, og det, han tænker mest på lige nu, er at samarbejde med politiet, understreger Betina Hald Engmark.

Forsvarsadvokaten ønsker ikke gå i detaljer med, hvordan Peter Madsen har det. Om han er fortvivlet, om han spiser eller overhovedet begriber, hvor meget sagen fylder uden for den cirka syv kvadratmeter store fængselscelle, hvor ubådsdramaet trækker overskrifter i alt fra franske til amerikanske medier:

»Han er selvfølgelig meget påvirket af situationen, men han har en forhåbning om, at politiet hurtigst muligt kommer til bunds i tingene, så han kan blive løsladt hurtigst muligt,« lyder det fra Betina Hald Engmark.