Forsvarets øverste leder ramt af corona – 29 smittet på »Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus«

General Bjørn Bisserup er ifølge DR blevet smittet med corona og befinder sig lige nu i isolation. 29 af 34 deltagere på kursus i forsvaret er smittet.

Landets forsvarschef, Bjørn Bisserup, er smittet med covid-19. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets øverste militære chef, forsvarschef Bjørn Bisserup, er blevet smittet med coronavirus.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forsvarskommandoen.

»Forsvarschefen deltog som oplægsholder ved det sikkerhedspolitiske kursus onsdag den 16. september. Det kan ikke entydigt siges, hvorvidt han er blevet smittet under sit besøg ved kurset,« skriver Forsvarskommandoen om sagen til DR Nyheder.

Kurset blev afholdt 13. til 17. september i Fredensborg i Nordsjælland. Forsvarschefen er nu gået i isolation og varetager sine opgaver hjemmefra.

Tidligere på dagen kom det frem, at 29 ud af 34 deltagere ved samme sikkerhedspolitiske kursus under Forsvarskommandoen er blevet konstateret smittet med covid-19. Bisserup var oplægsholder ved kurset.

Kurset med de 29 smittede hedder »Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus«. Det henvender sig ifølge Forsvaret til meningsdannere i det danske samfund.

Tidligere deltagere kalder det »SIKU«. Ofte er deltagerne offentlige topchefer, direktører i store organisationer, betydningsfulde meningsdannere.

Ifølge Forsvaret havde alle deltagere ved kurset fået udleveret mundbind, som blandt andet blev brugt under transport. Derudover var håndsprit tilgængelig, og overflader blev rengjort flere gange, ligesom maden blev serveret i portioner. Desuden var der fokus på afstand, skriver Forsvaret i pressemeddelelsen.

Ifølge Berlingskes oplysninger indeholdt årets kursus også flyveture i forsvarets helikoptere og blandt andet køreture i pansrede mandskabsvogne ved Oksbøl. Turen involverer også transport i Forsvarets fly.

Men alle regler er overholdt, lyder det.

»Kurset blev afviklet efter de gældende regler og anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne, hvorfor det er en uheldig og trist situation, at mange af deltagerne er smittede,« siger Peter Dahl Thruelsen, dekan ved Forsvarsakademiet, som er ansvarlig for kurset, i pressemeddelelsen.