Forsvarets ansatte nærer mistillid til ledelsen

Ny undersøgelse viser, at otte ud af ti officerer mangler tillid til forsvarets ledelse. Ministeren må på banen øjeblikkeligt, siger officerernes formand.

Officererne nærer mistillid til forsvarets ledelse. Det viser en ny undersøgelse fra officerernes fagforening, HOD, skriver Fyens Stiftstidende.

Her har knap 1.100 officerer besvaret en række spørgsmål i forhold til, hvad der påvirker deres tilfredshed med at være en del af forsvaret.

Otte ud af ti angiver manglende tillid til forsvarets ledelse som et problem.

Niels Tønning, der er formand for HOD, er ikke overrasket over den store utilfredshed. Han opfordrer forsvarsminister Carl Holst (V) og partierne i forsvarsforliget til at komme på banen med det samme.

»Vi har forsøgt at flage op omkring de her problemer i mere end et år, men der er ikke sket noget. Jeg har en fornemmelse af, at man sådan set erkender, at der er et problem, men når man spørger, om der snart sker noget, får man enten et ikke-svar eller får at vide, at man lige skal have undersøgt tingene lidt nærmere. Men det her er altså mere akut end som så,« siger Niels Tønning til Fyens Stiftstidende.

Tidligere på måneden viste en undersøgelse, som DR var kommet i besiddelse af, at knap hver fjerde medarbejder lige nu søger aktivt væk fra deres arbejdsplads i forsvaret.