Forsvaret: Vi tilbød politiet helikoptere under terrorangreb

Det er en misforståelse, at politiet ikke kunne rekvirere helikoptere fra Forsvaret under terrorangrebet i København. Der var helikoptere til rådighed, understreger Forsvaret.

Regeringstoppen fik forkerte oplysninger af PET om beskyttelsen af synagogen i Krystalgade under terrorangrebet i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvaret tilbød politiet helikoptere under terrorangrebet i København.

Det understreger myndigheden, efter det onsdag er kommet frem, at politiet ellers spurgte forgæves, da man under terrorangrebet i midten af februar anmodede om hjælp fra Forsvarets helikoptere.

En evaluering af myndighedernes håndtering af terrorangrebet skriver ellers, JOC (Joint Operation Centre i Forsvaret) klokken 16.09 oplyste, at alle helikoptere var ude af drift på grund af fejl på disse. Men dette er en misforståelse, understreger Jesper Rasmussen, presseofficer i Værnfælles Forsvarskommando.

»Evalueringen indeholder et bilag med en kronologisk oversigt, som kan give indtryk af, at samtlige Forsvarets helikoptere var ude af drift på grund af fejl på disse. Derfor skal det for god ordens skyld præciseres, at i forhold til politiets indledende anmodning om akut støtte med en observationshelikopter tilbød Forsvaret at sende en Fennic-helikopter fra Jylland til observationsopgaven,« fastslår Jesper Rasmussen.

Det er dog korrekt, at forsvarets store Sar-helikopter i Roskilde på tidspunktet af tekniske årsager ikke kunne benyttes, hvorfor en af regionens akut-helikoptere ifølge redegørelsen i stedet blev sat ind for at løse opgaven.

Presseofficeren understreger, at både Fennic-, Lynx- og EH-101-helikoptere enten var indsat eller på beredskab til at støtte politiet lørdag 14. februar.