Forsvaret i tolkebrøler

Forsvaret ændrer holdning og har fjernet billeder evakuerede irakere, der var maskeret med bjælke over mund og næse. Dansk Røde Kors kalder sagen meget uheldig.

Forsvaret har holdt evakueringen af de irakiske tolke helt ind til kroppen af hensyn til deres sikkerhed, og gør det fortsat, efter de er kommet til Danmark. Alligevel har forsvaret lagt billeder ud på dets hjemmeside, hvor irakerne er sløret med en bjælke over deres næse og mund og ikke øjne.

- Det er meget, meget uheldigt. Det skal vi nok få reageret på med det samme, sagde asylchef i Røde Kors, Jørgen Chemnitz, til Ritzau.

Tolkene frygter, at det kan ramme deres familie i Irak, hvis de bliver genkendt på billederne, og personerne kan ifølge Dansk Journalistforbund let identificeres.

Billederne var tilknyttet en reportage på Hærens Operative Kommandos hjemmeside (HOK), og flere børn havde en bjælke over mund og næse i stedet for øjnene. I første omgang så HOK ingen problemer i maskeringen, men fjernede senere fredag efter kritik billederne.

/ritzau/