Forsvaret i tolkebrøler

Evakuering af irakiske tolke er tophemmelig, men forsvaret har lagt billeder af dårligt maskerede irakere på nettet. Meget, meget uheldigt, lyder kritik.

Forsvaret har holdt evakueringen af de irakiske tolke helt ind til kroppen af hensyn til deres sikkerhed, og gør det fortsat, efter de er kommet til Danmark.

Alligevel har forsvaret lagt billeder ud på dets hjemmeside, hvor irakerne er sløret med en bjælke over deres næse og mund og ikke øjne.

- Det er meget, meget uheldigt. Det skal vi nok få reageret på med det samme, siger asylchef i Røde Kors, Jørgen Chemnitz, til Ritzau.

Tolkene frygter, at det kan ramme deres familie i Irak, hvis de bliver genkendt på billederne. Derfor betragter Røde Kors det som en meget uheldig brøler af forsvaret.

På flere billeder i en reportage om evakueringen på Hærens Operative hjemmeside (HOK) har børn en bjælke over mund og næse i stedet for øjnene. I et tilfælde har en voksen mand den samme form for maskering.

Efter Ritzaus henvendelse slører HOK helt mandens ansigt, men fastholder, at en bjælke over børnenes mund er korrekt anonymisering.

/ritzau/