Forsvaret anmelder Politiken

Forsvaret har besluttet at politianmelde Politiken. Det sker efter, at Politiken i dag har trykt Thomas Rathsacks omstridte bog "Jæger - i kamp med eliten".

Foto: Brian Bergman, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet skal nu tage stilling til, om der skal rejses en straffesag mod Politiken, efter at avisen har trykt Thomas Rathsacks omstridte bog "Jæger - i kamp med eliten", oplyser DR Nyheder.

- Bogen går tæt på vores sikkerhed, og det er os derfor magtpåliggende at få gjort noget ved det. Derfor har vi besluttet at politianmelde Politiken, siger forsvarschef Tim Sloth Jørgensen til DR Nyheder.

Politiken er blevet anmeldt for at kompromittere statens sikkerhed. Forsvarschefen understreger, at forsvaret ikke har nogen intention om at røre ved ytringsfriheden eller udøve nogen form for censur.

- Det eneste, der ligger mig på sinde, er hensynet til dansk forsvar, hensynet til vores krigsindsats i Afghanistan og i allersidste ende hensynet til vores soldaters sikkerhed, siger Tim Sloth Jørgensen.

Ifølge forsvarschefen udstiller bogen en række forhold, som udgør en risiko for dansk forsvar og danske soldater. Men den kunne være udkommet, hvis den havde været redigeret på enkelte områder, siger han.

/ritzau/