Forsøgte at snyde sig til vaccinecertifikat med falsk arm

Sundhedspersonalet lod sig ikke narre, da en italiensk mand forsøgte at snyde sig til et vaccinecertifikat.

Bedrageriet fandt sted en uges tid efter, den italienske regering besluttede at indføre strengere restriktioner for ikkevaccinerede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robin Utrecht/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mand i den italienske by Biella er sigtet for bedrageri efter at have forsøgt at få fat i et vaccinecertifikat uden faktisk at blive vaccineret mod covid-19.

Det skriver The Guardian.

Den lettere bizarre episode fandt sted en uges tid efter, den italienske regering besluttede at indføre strengere restriktioner for personer, der ikke er vaccinerede.

Fra 6. december vil end ikke et negativt testsvar være tilstrækkelig adgangsbillet til mange arrangementer. Dermed vil ikkevaccinerede borgere være ekskluderet fra at spise indendørs på restauranter, tage i biografen og komme ind til sportsbegivenheder.

Desuden gør regeringen i Rom det obligatorisk fra 15. december for politi- og militærfolk samt alle ansatte på skoler at være vaccinerede. Det har indtil nu kun været et krav for medarbejdere på hospitaler og andre områder af sundhedsvæsnet.

For at få et gyldigt vaccinepas – uden faktisk at blive stukket i egen arm – forsøgte den 50-årige mand at få vaccinationsstikket i en falsk arm lavet af silikone.

Sundhedspersonalet lod sig dog ikke narre.

»Farven på armen gjorde mig mistænksom, og derfor bad jeg manden om at afdække resten af sin venstre arm,« siger Filippa Bua til avisen la Repubblica.

Albert Cirio, som er leder af den regionale regering i Piemonte, siger, at sagen er grænsende til det latterlige – hvis det ikke var fordi, der var tale om en »gestus af enorm tyngde«.

»Det er uacceptabelt set i lyset af den indsats, hele samfundet har ydet siden pandemiens start,« siger han.