Forskning: Mentorordning virker ikke

Der er ingen effekt af ordningen, hvor udsatte borgere kan få hjælp af en mentor til at komme i job eller i uddannelse, viser en ny analyse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsatte borgere kan få hjælp af en mentor til at komme i uddannelse eller beskæftigelse, men nu viser en effektanalyse, som Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har foretaget, at mentorordningen ikke virker.

Det skriver Information.

Analysen er foretaget ved at sammenligne to grupper, som begge er socialt udsatte og ikke er i arbejde eller uddannelse. Den ene gruppe har modtaget mentorstøtte, mens den anden gruppe ikke har.

»Mentorordningen har stort set ingen effekt, når man sammenligner de to grupper. Støtte fra en mentor hjælper ikke folk til at få et arbejde eller starte en uddannelse inden for det første halvandet år,« siger en af forskerne bag, Anders Bruun Jonassen, til Information.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V), mener ifølge avisen, at konklusionerne er »bekymrende«.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) henviser dog til, at mentorstøtte ifølge en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har en positiv effekt på omtrent fire procentpoint i forhold til at få unge i uddannelse.