Forskere har undersøgt Titanic-vrag for første gang i 14 år: Se videoen her

For første gang i 14 år har et hold forskere i undervandsbåde besøgt Titanic-vraget for at undersøge, hvilken stand det er i. Her kan du se videoen af det verdenskendte skibsvrag.

 

Siden Titanic sank er skibsvraget, der ligger syd for Newfoundland, blevet besøgt af hundredevis af opdagelsesrejsende, filmhold og turister.

I august blev vraget atter besøgt. Denne gang af et hold forskere fra Triton Submarines som i undervandsbåde undersøgte, hvilken stand det verdenskendte vrag er i. Ifølge firmaet er det første gang i 14 år, en sådan undersøgelse er blevet lavet.

Holdet optog videomateriale, der skal dokumentere skibsvragets tilstand.

Titanic var i 1912 det mest luksuriøse og moderne passagerskib, verden havde set. Skibet var 269,7 meter langt og havde plads til 3.547 passagerer samt 899 besætningsmedlemmer.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Ukendt.

Triton Submarines lavede i alt fem dyk i løbet af otte dage. Pratick Lahey, formand for Triton Submarines, deltog selv i de tre.

»Det mest fascinerende var at se, hvordan Titanic bliver fortæret af havet og samtidig er tilflugtssted for mange forskellige dyr,« sagde han i forbindelse med undersøgelsen.

Vraget, der ligger næsten fire tusinde meter under havets overflade, er gennem årene blevet nedbrudt af metal-ædende bakterier, saltvand og stærk strøm.

I forbindelse med undersøgelsen afholdt forskerne en mindeceremoni for de mere end 1.500 mennesker, der mistede livet, da Titanic sank den 15. april 1912.