Forsker: Multiresistente bakterier bliver større trussel end kræft

Antibiotikaresistente bakterier kan blive en større trussel mod sundheden end kræft i 2050. Vi skal handle nu, siger forsker.

ARKIVFOTO. En ny rapport viser, at multiresistens kommer til at være deen større trussel end kræft i 2050. Fold sammen
Læs mere
Foto: JORGE DIRKX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antibiotikaresistente bakterier og medfølgende infektionssygdomme vil i 2050 være en større trussel end kræft. Sådan lyder konklusionen i en britisk undersøgelse. Det fremgår af et indslag på TV 2 News.

Uden en ændring i brugen af antibiotika vil ti millioner mennesker ifølge den britiske forskning dø som følge af antibiotikaresistente bakterier og medfølgende sygdomme i 2050.

Den største trussel kommer ifølge TV 2 fra colibakterier, malaria og tuberkulose.

Professor og overlæge ved Syddansk Universitet Hans Jørgen Kolmos vurderer, at multiresistente bakterier hører til blandt de største sundhedsmæssige trusler i dag.

»Det er noget, man skal tage alvorligt, og man skal tage det alvorligt nu, for ellers får vi rigtig mange problemer om ti, 15 eller 20 år,« siger han til TV 2 News.

Ifølge Hans Jørgen Kolmos er det både brugen af antibiotika til mennesker og i levnedsmiddelproduktion, der skal nedbringes. I det hele taget kan man ifølge ham diskutere, om der overhovedet bør bruges antibiotika i levnedsmiddelproduktion.

»Det er lægemidler, der skal reserveres til mennesker: Mennesker, som har alvorlige infektioner,« siger han til TV 2 News.

Læger såvel som patienter skal derfor tage et opgør med brugen af antibiotika, mener han.