Forsker: DR behøver ikke at spare

Til trods for at radiokanalen P2 bliver nedlagt, kan DR ånde lettet op. DR får tilført ekstra 183 millioner over de næste fire år, viser nye beregninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alarmen kan afblæses i DR Byen. Der er ikke besparelser i vente. Med den nye medieaftale vil DR få tilført 183 millioner ekstra de næste fire år. Det viser dugfriske beregninger, som medieforskeren Frands Mortensen, Århus Universitet, har foretaget.

- Der er ikke tale om en nedskæring, som det ellers så ud til under forhandlingerne og i det oprindelige udspil fra regeringen. DR får en øget mængde midler til at lave programmer, siger Frands Mortensen.

For blot otte dage siden fremlagde selvsamme medieforsker en række beregninger ud fra regeringens medieudspil. Disse beregningerne viste, at DR skulle spare over en halv milliard frem mod 2014.

- Noget må have ændret sig under forhandlingerne. Der er nok sket det, at kulturministeren er gået efter et bredt forlig, og så er han gået med til at tilføre flere penge til DR, siger Frands Mortensen, der påpeger, at oppositionen forlod forhandlingerne på grund af uenighed om den nye radiokanal.

Af de 183 millioner vil 48 millioner være til fri afbenyttelse for DR. De resterende 135 millioner skal øremærkes DR Drama og DR Nyheder.

- DR kan ånde lettet op. Der er tale om en forbedring, men det er ikke nogen herregård, når man tager de store overbliksbriller på, siger Frands Mortensen.

I alt vil DR få tilført 14,5 milliarder over de næste fire år, og de ekstra 183 millioner kroner vil i den sammenhæng blot betyde en stigning på 1,3 procent frem mod 2014.

Til trods for flere penge vil der formentlig ske en række fyringer i DR. Det skyldes, at medieaftalen har pålagt DR at udflytte flere af mediehusets funktioner til privat aktører.

- DR er ikke sat i verden for at skaffe arbejdspladser, siger medieforskeren.

/ritzau/