Forsker dømt for seksuelle krænkelser af børnebørn

Krænkelser af to børnebørn udløser betinget fængsel til forsker, der skal gennemgå sexologisk behandling.

En dansk forsker er ved Retten i Aarhus idømt en betinget fængselsdom for seksuelle krænkelser mod to mindreårige børnebørn. Krænkelserne fandt blandt andet sted, når børnene var på besøg i mandens hjem. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dansk forsker er ved Retten i Aarhus blevet idømt to års fængsel for seksuelle krænkelser af to mindreårige børnebørn.

Krænkelserne fandt sted over en årrække, mens pigerne var mellem fem og ti år gamle.

»Der er tale om overgreb mod to børnebørn, som har fundet sted kontinuerligt over flere år. Da den ældste sagde fra, begyndte overgrebene mod den yngre,« forklarer dommer Tine Rud ved domsafsigelsen torsdag eftermiddag.

Manden dømmes blandt andet for at have krænket pigerne ved at beføle dem intime steder på kroppen og for at have indført en eller flere fingre i skeden hos den ene pige.

Dommen er gjort delvist betinget. Et halvt år skal afsones, mens den resterende del er betinget med vilkår om, at den dømte skal underkaste sig sexologisk behandling.

Manden, der under sagen har været beskyttet af navneforbud, har erkendt, at han har krænket pigernes blufærdighed ved at berøre dem under bæltestedet.

Men han har nægtet de grovere anklager om, at han har forsøgt at opnå samleje eller presset fingre op i skeden.

Han har under retssagen fortalt, at han betragtede berøringerne som en slags leg med pigerne.

Forskeren fortalte retten, at han selv standsede krænkelserne, da det gik op for ham, at pigerne ikke længere synes, at det var "sjovt".

Inden domsafsigelsen tog han ordet over for dommeren og de to domsmænd og understregede, at han aldrig har udsat pigerne for vold og tvang.

Han fortalte også, at han er ulykkelig over at have gjort børnene ondt.

Forskeren blev varetægtsfængslet 10. november sidste år. Han har frivilligt siddet i isolation af frygt for overfald fra øvrige indsatte i arresten.

Grundlovsforhøret og de efterfølgende retsmøder om forlængelse af fængslingen er blevet holdt bag dobbeltlukkede døre.

Anklager Lisbeth Weiss Petersen, Østjyllands Politi, havde argumenteret for en ubetinget frihedsstraf på ikke under to et halvt år.

Hun siger, at sagen nu rutinemæssigt sendes til statsadvokaten, der skal tage stilling til, om dommen eventuelt skal ankes til landsretten.

Den dømtes forsvarer, Anders Skovholm, oplyser, at dommen modtages.