Forsker: Afrikanske prostituerede er ikke altid ofre

Man skal ikke konsekvent betragte afrikanske prostituerede i Danmark som handlede kvinder og ofre, siger lektor.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi skal tage et opgør med vores fordomme og ikke konsekvent betragte afrikanske kvinder, der er prostituerede i Danmark, som handlede kvinder og ofre. Det siger lektor Christian Groos-Green fra institut for interkulturelle studier på Roskilde Universitet til TV 2 News.

Han har igennem flere år forsket i kvindernes situation og talt med en række af dem.

»At sige de er lykkelige, er så meget sagt. Men der er ingen tvivl om, at de hellere vil være i Danmark end i Lagos, Nigeria, eller en række afrikanske hovedstæder. Det giver dem nogle muligheder at være i Danmark. Jeg har aldrig hørt dem selv bruge udtrykket ’handlet'. Jeg synes, vi har fejlet. Vi bør give dem en bedre retsstatus og mere respekt, og så bør vi lytte til dem,« siger Christian Groos-Green ifølge tv2.dk.

En af kvinderne, den 27-årige Maria fra Mozambique, har fortalt forskeren følgende:

»Jeg har da set mere af verden, end de fleste af mine veninder og kusiner. Det vigtigste er, at jeg har kunnet hjælpe min familie. Min mor har fået et nyt hus, min bror har kunnet købe en bil, og jeg har selv penge til at åbne en hårsalon«.

Christian Groos-Green siger ifølge tv2.dk:

»Det, vi har overset på grund af vores fordomme i forhold til den her type kvinder, er, at de vil ofre alt for familien.«