Forskellig frisørpris for mænd og kvinder er ok

Det vil stadigvæk være lidt dyrere for kvinder at gå til frisør. Det er konklusionen efter en dom fra Østre Landsret.

Det må gerne koste mere at blive klippet, fordi man er kvinde, har Østre Landsret afgjort. Billedet er et arkivfoto, der ikke har noget med retssagen  at gøre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Frisørers prisskiltning med højere priser for dameklip end herreklip strider ikke mod ligestillingsloven. Sådan lyder dommen fra Østre Landsret, og dermed kan frisører landet over fortsat kræve mere for at klippe kvinder.

»Jeg er super lettet over, at landsretten har lyttet til det, vi har sagt: Nemlig at der er tale om to forskellige ydelser ved dameklip og herreklip,« siger formand for Dansk Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere (DOFK), Connie Mikkelsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Tilbage i december 2012 fik en korthåret kvinde en erstatning på 2.500 kroner af frisørkæden Stender, efter hun havde klaget til Ligebehandlingsnævnet, fordi hun skulle betale mere for sin klipning end mænd.

Frisørkæden valgte i april 2013 at sagsøge Ligebehandlingsnævnet, og DOFK tilsluttede sig den principielle sag. Formand Connie Mikkelsen forklarer, at selv klipningen af en kvinde med kort hår kan kræve mere af frisøren end en herreklipning.

»Hvis en dame med kort hår beder om en pris, der svarer til en herreklip, vil det være frisørens vurdering i den konkrete sag. Men en korthåret kvinde kan ikke som en ikke-faglært vurdere, hvad prisen skal være. Det handler om tid, produkter og uddannelse,« siger Connie Mikkelsen.

Landsretten lægger i dommen vægt på, at »herreklip og dameklip teknisk set er forskellige ydelser, og at dameklip er så teknisk mere krævende, at det begrunder prisforskellen. Med andre ord var det ikke forskelsbehandling, at priserne var forskellige, idet ydelserne også var forskellige,« lyder det i en pressemeddelelse fra landsretten.

Det strider ifølge landsretten heller ikke mod ligestillingsloven, at de to ydelser traditionelt betegnes herreklip og dameklip.

Kvinden, der startede hele sagen ved at klage til Ligebehandlingsnævnet, ønsker ikke at kommentere sagen.