Forsikringsselskaberne har fået 2000 skadesanmeldelser

Sjælland er hårdest ramt efter et døgns regnvejr. Forsikringsselskaberne har modtaget omkring et par tusind skadesanmeldelser. Flere er på vej.

Omkring 2000 skadesanmeldelser siden torsdag eftermiddag. Sådan så situationen ud fredag formiddag ud for landets forsikringsselskaber, oplyser konsulent Christian Skødt, Forsikringsoplysningen. Og han vurderer, at den voldsomme regn i det tidligere HT-område fra Nordsjælland over København til Roskilde og Køge i værste fald kan give op mod dobbelt så mange skadesanmeldelser, når alle skader er konstateret.

Han råder folk med typisk oversvømmede kældre til hurtigst muligt at få vandet væk - og så er det altid en god idé at tage billeder af skaderne til brug for dokumentation.

- Har man kontaktet Falck, er det udmærket. Men bliver ventetiden for lang, så ring til forsikringsselskabet og hør dem, om der ikke er andre, der kan komme og hjælpe med at få vandet ud. Det er alfa omega. Få udtørring i gang, minimer skadens omfang og lad være med at smide noget væk, før du har en afklaring med dit forsikringsselskab, siger Christian Skjødt til Ritzau.

/ritzau/