Forsikringsselskaber advarer: Få »brænde bag lås« og gem din bil et sikkert sted

Flere forsikringsselskaber råder lige nu danskerne til hurtigt at få gemt både deres brænde og bil af vejen. Brændstof er nemlig så attraktivt for tiden, at folk er begyndt at stjæle det.

Priserne for brænde er usædvanligt høje, og det har fået en række mennesker til at tage alternative og ufine midler i brug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/Arkiv
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Autismecenter Nord-Bo i Aabybro har solgt brænde i ti år.

Men nu er både brænde og de penge, der stod ved siden af, gemt væk for en tid.

For nylig vågnede de nemlig op til et tyveri. 1.200 kroner i brænde og kontanter var pludselig væk fra vejboden, skriver TV 2. Men Nord-Bo Autismecenter er langtfra de eneste, der inden for det sidste stykke tid, er vågnet op til et tomt brændeskur.

Det har fået flere danske forsikringsselskaber til at igangsætte en kampagne med særligt én vigtig pointe: Lås dit brænde inde.

Thisted Forsikring skriver blandt andet på Facebook, at de har en række kunder, der har været udsat for det samme som autismecentret i Aabybro.

Samme melding lyder fra Topdanmark:

»Vi modtager lige nu ekstraordinært mange henvendelser fra kunder, som er bekymrede for at få stjålet træpiller og brændestakke,« skriver Topdanmark på Facebook.

Birgitte Ringbæk, der er kommunikationschef i If Forsikring, har også oplevet denne tendens hos deres kunder.

»Det er tydeligt, at den knaphed, der er på brænde og træpiller, fylder meget i tankerne hos vores kunder,« siger hun og fortsætter:

»Kunder skal ikke få leveret træpiller for 80.000 kroner i indkørslen, som er synlig for alle, og så tage på weekend i sommerhuset uden først at have flyttet træpillerne ind på grunden og ude af syne.«

En boremaskine i biltanken

Det er dog ikke bare brænde, man skal være varsom med at lade stå frit fremme.

Benzin er ligeledes et brændstof, der i disse dage er yderst attraktivt, og det kan sagtens ses på statistikkerne for benzintyveri.

636 benzintyverier er blevet anmeldt fra marts til august i Danmark, og det er næsten tre gange så mange som i 2021. Her var tallet 215, oplyser Rigspolitiet.

Per Haulund, der er skadedirektør for GF Forsikring, råder derfor danskerne til at parkere sin bil et sikkert sted. Benzintyverier kan nemlig ske ved, at der bliver boret et hul i tanken med en boremaskine.

»Men man får besværet ved at finde noget nyt. Tyveri af brændstof er ikke dækket af kaskoforsikringen, og derfor er det ekstra ærgerligt at få tømt sin tank, især hvis de også har brugt metoden med at bore hul i tanken, så man skal på værksted,« siger han.