Forsikringsselskab skruer op for dækningen for turister til Grækenland

Gouda Rejseforsikring tager højde for, at danskere opfordres til at tage mange kontanter med på rejser til Grækenland og øger dækningssummen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den særlige situation i Grækenland, hvor bankerne holder lukket, har fået Gouda Rejseforsikring til at ændre reglerne for rejseforsikringer til landet, fortæller forsikringsselskabets direktør, Uffe Svennson.

»Som udgangspunkt dækker vi med op til 1.000 kroner per skade med en superforsikring og 750 kroner, når det er en standardforsikring. Men der er opstået en speciel situation i Grækenland, så derfor har vi revurderet vores dækningssummer, så vi midlertidigt øger kontantloftet op til 5.000 kroner for rejser i Grækenland, og vi gør det fra dags dato,« siger han.

Danskerne opfordres nemlig til at tage ekstra mange kontanter med på rejser til Grækenland på grund af den økonomiske uro i landet.

Den nye dækningsgrad hos Gouda, der altså træder i kraft tirsdag, dækker tyveri af kontanter for op til 5.000 kroner, så længe pengene bæres på kroppen, er låst inde i en safeboks eller er afleveret i receptionen, hvor man bor, hvortil man skal have en kvittering.

Uffe Svennson pointerer, at det desuden er en god idé at tjekke sin hjemmeforsikring eller indboforsikring, som i nogle tilfælde også dækker kontanter på rejser.

»Men selv om vi nu hæver kontantloftet midlertidigt i Grækenland, skal man tænke på, om det er fornuftigt at rende rundt med mange penge. De oplysninger, vi har, siger jo, at det stadig er muligt at bruge internationale kreditkort i landet,« siger direktøren.

Søndag stemte grækerne »nej« til krav fra de internationale kreditorer, og dermed trues landet mere end nogensinde af et økonomisk kollaps, da det har brug for en ny hjælpepakke. Derfor holder bankerne, som det ser ud nu, lukket til og med onsdag.

Tirsdag aften mødes regeringschefer fra eurolandene til et hasteindkaldt topmøde, hvor situationen skal drøftes. Mandag stod det klart, at alle parter ønsker, at Grækenland bliver i eurozonen, men det kræver, at der findes en løsning, som alle kan leve med.