Forretningsmand indførte 15 kilo kokain

En 36-årig forretningsmand er idømt 11 og et halvt års fængsel for indsmugling af 15 kilo kokain samt store mængder hash. Han blev frifundet i flere forhold.

Det ene øjeblik handlede han russisk tømmer. I det næste drejede det sig om indrette en færge til konferencecenter i København. Og så var der projekter om et privathospital i Danmark, driften af et kasino i Bulgarien og en stribe andre forsøg på at tjene penge. Men midt i alle disse forretninger var en 36-årig mand fra Hellerup også meget aktiv i ulovlige handler: Import af 15 kilo kokain og forsøget på at købe 500 kilo hash.

Det fastslog Københavns Byret fredag og idømte Patric Levi en tillægsstraf på fængsel i 11 år og seks måneder. Han blev samtidig frifundet for anklagerne om indsmugling af yderligere 27 kilo kokain og 17,5 kilo ecstasytabletter.

Sagen har rejst retssikkerhedsmæssige spørgsmål, fordi et af de vigtigste beviser var udsagnet fra en af Levis tidligere forretningspartnere - en israeler, der fik en fordelagtig aftale med de tyske myndigheder i stand, da han selv blev afsløret som kokainsmugler. Han fik en stor rabat i straffen og undgik yderligere tiltale, da han pegede en anklagende finger mod Levi. Men han dukkede aldrig op for at vidne i Københavns Byret.

/ritzau/