Formodet pyroman anholdt efter syv brande

Nordjyllands Politi har fanget en mand mistænkt for at stå bag en serie af ildspåsættelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et enkelt klik med en lighter eller et strøg med tændstikken, og så er den der. Den ødelæggende flamme, som for nogle kan virke fascinerende.

Sent onsdag lykkedes det at anholde en mand, som, politiet formoder, står bag syv flammeantændelser og brande inden for få timer onsdag aften i Aalborg.

»Vi får en række anmeldelser om påsatte brande rundt omkring i byen, og ud fra dem kan det tyde på, at manden bevæger sig fra vest og ind mod centrum af Aalborg,« siger vagtchef hos Nordjyllands Politi Per Vagn Nielsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Politiet havde en stærk mistanke om, at det var samme mand, som stod bag ildspåsættelserne i blandt andet skure, skraldespande og containere og frygtede derfor, at han ville nå at sætte ild til endnu flere steder. Alle patruljebiler, der var til rådighed, blev derfor sendt på gaden for at fange manden.

»Alt blev sat ind på at finde ham, og vi koncentrerede os i den retning, han bevægede sig,« siger Per Vagn Nielsen.

Politiet anholdt manden umiddelbart i nærheden af det sidste gerningssted, og der er torsdag morgen ikke tikket flere anmeldelser om brande ind efter anholdelsen, oplyser vagtchefen.

Den formodede gerningsmand var påvirket, så han sover i detentionen og er endnu ikke afhørt.

»Jeg ved derfor ikke, hvordan han stiller sig til sigtelserne,« understreger Aalborg Politis vagtchef.