Formodet politimorder nægter sig skyldig i manddrab

En 27-årig sidder tirsdag ved Retten i Glostrup anklaget for drabet på politimand Jesper Jul.

(ARKIV) Kollegaer ankommer til bisættelsen af politiassistent Jesper Jul i Roskilde Domkirke, den 16. december 2016. Retten i Glostrup ventes tirsdag den 12. september 2017 at indlede sagen mod en mand, der er tiltalt for at have skudt og dræbt den 43-årige betjent Jesper Jul foran politistationen i Albertslund.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. En kold decembermorgen sidste år lød der skud ved Albertslund Politigård. Her stod politiassistent Jesper Jul ved sin patruljebil.

Med en meters afstand blev politimanden den 6. december skudt i hovedet. Han døde dagen efter af sine kvæstelser.

En 27-årig man har siddet varetægtsfængslet siden drabet på Jesper Jul den 7. december.

Tirsdag begynder hovedforhandlingen i sagen mod den formodede politimorder ved Retten i Glostrup. Her sidder den 27-årige stærkt bevogtet af adskillige politimænd.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Ulrik Sjølin Pedersen, oplyser i retten, at manden nægter sig skyldig i manddrab. Han erkender dog grov vold med døden tilfølge samt tyveri af gerningsvåbnet.

Et nævningeting har syv retsdage til at afgøre, om der kan falde en dom i sagen.

Under grundlovsforhøret 7. december kom det frem, at den mistænkte tidligere havde truet politifolk med en såkaldt hardballpistol på politigården i Albertslund.

Det kom også frem, at han ifølge forskellige vidner, gennem en årrække havde næret et had til politiet og til myndighederne på grund af den behandling, som hans mor fik efter en trafikulykke nogle år forinden.

Anklagemyndigheden kræver manden idømt en fængselsstraf. Hvor længe har man ikke meldt ud. Anklagemyndigheden har også åbnet en mulighed for, at man vil bede om en dom til forvaring i stedet for fængsel.

/ritzau/