Formodet Hillerød-morder kan være rejst ud af landet

Nordsjællands Politi har bedt om retsmøde i drabssag onsdag eftermiddag. Men morderen er fortsat på fri fod.

Selv om politiet ikke har anholdt en 63-årig mand, der mistænkes for at have dræbt en kvinde i Hillerød, så er manden blevet varetægtsfængslet i fire uger in absentia.

Det har Retten i Hillerød onsdag afgjort, efter at anklagemyndigheden i Nordsjælland tidligere anmodede om, at der blev afholdt et retsmøde.

Et grundlovsforhør in absentia vil sige, at der bliver afholdt et retsmøde, hvor en dommer skal tage stilling til, om manden vil kunne varetægtsfængsles på baggrund af de beviser, som politiet har i sagen indtil nu. Men hvor hovedpersonen ikke er til stede.

Det kunne tyde på, at manden skal efterlyses internationalt. Det forudsætter nemlig en kendelse fra retten om, at der bør ske varetægtsfængsling i sagen.

Manden, der kommer fra Gørløse ved Hillerød, er mistænkt for at have dræbt en 63-årig kvinde, som tirsdag blev fundet død i sit hjem på Møllebakken i Hillerød. Manden er ved grundlovsforhøret onsdag også blevet sigtet for drab.

Ifølge sigtelsen blev kvinden dræbt, da hun blev stukket med en kniv og udsat for vold med en stump genstand, skriver Ekstra Bladet og det regionale nyhedsmedie sn.dk.

Hos Nordsjællands Politi afviser efterforskningsleder Henrik Gunst onsdag at udtale sig yderligere om drabet.

Det gør han af hensyn til den videre efterforskning af sagen. Han henviser til de oplysninger, som politiet kom med tirsdag.

Her fortalte han, at kvinden og den eftersøgte mand har en relation, men at den ikke er familiemæssig. Hvad relationen nærmere består i, vil han ikke uddybe.

Politiet har endnu ikke fortalt nærmere om, hvordan kvinden blev dræbt.

Henrik Gunst har ikke villet udtale sig om, hvad formålet med retsmødet er.

Retsmøder af den type bliver dog i reglen holdt i sager, hvor politiet har en formodning om, at den mistænkte er stukket af til udlandet, eller at der er risiko for det.

Hvis man skal have ham anholdt af udenlandsk politi kræver det, at der udstedes en international arrestordre. For at kunne det kræver det en kendelse fra retten om, at der er grundlag for fængsling.

Retsmødet onsdag blev holdt for lukkede døre. Det betyder, at de beviser, som politiet har i sagen, ikke bliver fremlagt i et offentligt, men i et lukket retsmøde.

Ved grundlovsforhøret blev der også nedlagt navneforbud i sagen.

Nordsjællands Politi oplyser på Twitter efter retsmødets afslutning, at man ikke har yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt.

/ritzau/